Продукти: (за 5 порции)
• 1 заек около 2 кг, нарязан на 10 парчета
• 1 винена чаша бяло вино
• 2 с.л. винен оцет
• 3 с.л. оцет “Балсамико”
• 75 г сланина, нарязана на тънко
• 1 голяма глава лук
• 50 г стафиди
• 24 малки маслини
• 2 дафинови листа
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме парчетата заешко месо и ги подсушаваме. Нарязваме сланината на ленти. Измиваме маслините, обелваме главата лук и я нарязваме на ситно.
Сипваме зехтина в тенджерата с незагарящо дъно, загряваме на огъня и слагаме парчетата заек. Обръщаме от двете страни, докато порозовеят. Отделяме в чиния и махаме половината от зехтина.Слагаме в тенджерата сланината и лука. Разбъркваме непрекъснато, докато се зачервят.
Връщаме обратно заешкото и добавяме маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер. Сипваме бялото вино и винения оцет, оставяме на умерен огън, като от време на време разбъркваме ястието.
Когато заешкото омекне, добавяме оцета “Балсамико” и разбъркваме около 2 минути. Сервираме ястието топло.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...