Кулинарни рецепти » Яхния от месо и патладжани

 Яхния от месо и патладжани

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г месо /агнешко, овнешко или телешко/
• 125 г свинска мас
• 100 г лук
• 1,2 кг патладжани
• 1 с.л. брашно
• 150 г домати
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз и сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме заедно с лука. Прибавяме брашното и пържим още няколко минути. Поръсваме с червения пипер и заливаме с необходимото количество вода.

Варим до полусваряване на месото и прибавяме патлажаните, които предварително сме обелили, нарязали на едри парчета и сме отцедили от горчилката. Продължаваме да варим докато остане на мазнина.

Обелените и ситно нарязани домати прибавяме 15 мин преди да отстраним от огъня. Накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало