Продукти: (за 5-6 порции)
• 400-500 г леща
• 200 г пушено месо
• 1 глава лук
• 200 г сини сливи
• 3 с.л. оцет
• 1 глава чесън
• суха чубрица, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща сваряваме с месото и нарязания на ситно лук.
Попарваме сливите с вряла вода, оставяме ги така 1 нощ, изплакваме ги и също ги прибавяме в лещата. Слагаме и нарязания на филийки чесън, подправяме със сол, чубрица и червен пипер и варим още половин час.
Преди сервиране подкиселяваме ястието с оцет.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...