Продукти: (за 5-6 порции)
• 400-500 г леща
• 200 г пушено месо
• 1 глава лук
• 200 г сини сливи
• 3 с.л. оцет
• 1 глава чесън
• суха чубрица, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща сваряваме с месото и нарязания на ситно лук.
Попарваме сливите с вряла вода, оставяме ги така 1 нощ, изплакваме ги и също ги прибавяме в лещата. Слагаме и нарязания на филийки чесън, подправяме със сол, чубрица и червен пипер и варим още половин час.
Преди сервиране подкиселяваме ястието с оцет.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...