Кулинарни рецепти » Леща със сини сливи

 Леща със сини сливи

Продукти: (за 5-6 порции)

• 400-500 г леща
• 200 г пушено месо
• 1 глава лук
• 200 г сини сливи
• 3 с.л. оцет
• 1 глава чесън
• суха чубрица, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща сваряваме с месото и нарязания на ситно лук.

Попарваме сливите с вряла вода, оставяме ги така 1 нощ, изплакваме ги и също ги прибавяме в лещата. Слагаме и нарязания на филийки чесън, подправяме със сол, чубрица и червен пипер и варим още половин час.

Преди сервиране подкиселяваме ястието с оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало