Кулинарни рецепти » Овнешко с лук

 Овнешко с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г овнешко месо
• 1 кг пресен лук
• 500 г пресен чесън
• 50 г свинска мас
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука и чесъна, измиваме ги и ги нарязваме на парчета с дължина 4-5 см.

Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го запържваме в разтопената мас в отворена тенджера под налягане. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Отваряме тенжерата и прибавяме размитото в 1 к.ч. хладка вода доматено пюре, чесъна и лука. Поръсваме брашното и черен пипер, посоляваме и наливаме оцета. Затваряме отново тенджерата и задушаваме още 5 мин /след като започне да съска/.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало