Продукти:
• 600-700 г обезкостено телешко месо
• 6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. ориз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го запържваме в половината от олиото. Добавяме ситно нарязания лук и също го запържваме.
Щом стане златист, сипваме брашното и доматеното пюре, размито в малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън, докато месото омекне.
Отделно запържваме ориза в останалата мазнина. Щом стане стъклен, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне. Разпределяме задушения ориз в чиниите за сервиране, а върху него подреждаме месото.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...