Кулинарни рецепти » Заек със сливи

 Заек със сливи
/Белгия/

Продукти:

• 1 заек
• половин бутилка червено вино
• 500 г сушени сливи
• 60 г краве масло
• 60 г брашно
• 1 с.л. желе от френско грозде
• 2 с.л. оцет
• 2 дафинови листа
• 4-5 зрънца черен пипер
• мащерка,
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистения заек на порции, заливаме го със смес от виното и оцета, прибавяме мащерката, дафиновите листа и 5-6 зрънца черен пипер. Оставяме заека да се кисне 1 денонощие.

После подсушаваме порциите и ги изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме брашното.

Наливаме по малко вино и вода и връщаме месото. Прибавяме накиснатите и отцедени сливи, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме, докато месото омекне.

Преди поднасяне добавяме желето от френско грозде.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало