Продукти: (за 4 порции)
• 400 г телешко филе
• 400 г домати
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 3 чушки
• 2 стръка пресен лук
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. бульон
• 50 мл сухо червено вино
• 1 ч. ч. ч. черен пипер
• 1 с. л. червен пипер
• риган, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме предварително ориза за 1 час във вряла подсолена вода. Месото, чушките и доматите нарязваме на едри парчета, лука - на пръстени, чесъна - на ситно.
Месото, чесъна и лука задушаваме в тигана със сгорещеното олио и прибавяме чушките, доматите, бульона и виното. Държим на огъня под капак 5 минути, сипваме ориза, червения пипер и ригана и задушаваме 10 минути. Подправяме със сол и червен пипер.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...