Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко месо
• 3 връзки корени за супа
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 2 люти чушлета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от несмилаемите части, нарязваме го на порции и го варим в малко вода, към която сме прибавили 2-3 с.л. олио. После го отцеждаме.
Почистваме корените за супа и ги настъргваме с ренде заедно с картофите, доматите, лютите чушки, ябълките и лука. Прибавяме счукания чесън и 3-4 с.л. олио, посоляваме и разбъркваме.
Намазваме дъното на тенджерата с 1 с.л. олио и разстиламе половината от зеленчуковата смес. Върху нея нареждаме отцеденото от бульона месо и покриваме с останалия зеленчук. Задушаваме десетина минути на умерен огън без да разбъркваме.
Заливаме с бульона от месото, към който сме прибавили виното и захарта. Захлупваме плътно и варим около 40 мин. Накрая поръсваме ситно нарязаните копър и магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...