Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо
• 500 г ряпа
• 10 сушени червени пиперки
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме и измиваме свинското месо. Нарязваме го на парченца и го слагаме в тенджера заедно с обелената, измита със студена течаща вода и нарязана на парченца ряпа. Прибавяме половината от мазнината, посоляваме на вкус и заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода. Варим на слаб огън, докато омекне месото.
Накисваме за няколко часа пиперките в студена вода. След това ги отцеждаме, нарязваме ги на парченца и ги запържваме в останалата мазнина заедно със смления червен пипер. Прибавяме запържените пиперки към ястието и продължаваме да варим на слаб огън под похлупак, докато остане на мазнина.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...