Кулинарни рецепти » Свинско с ряпа

 Свинско с ряпа

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 500 г ряпа
• 10 сушени червени пиперки
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме и измиваме свинското месо. Нарязваме го на парченца и го слагаме в тенджера заедно с обелената, измита със студена течаща вода и нарязана на парченца ряпа. Прибавяме половината от мазнината, посоляваме на вкус и заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода. Варим на слаб огън, докато омекне месото.

Накисваме за няколко часа пиперките в студена вода. След това ги отцеждаме, нарязваме ги на парченца и ги запържваме в останалата мазнина заедно със смления червен пипер. Прибавяме запържените пиперки към ястието и продължаваме да варим на слаб огън под похлупак, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало