Продукти: (за 4 порции)
• 600 г крехко телешко или шилешко месо
• 1 ч.ч. сух нахут
• 1 к.ч. булгур
• 4 глави лук
• 100 г краве масло
• 4 домата /пресни или от консерва/
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 щипка канела
• 1 щипка кимион
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме със студена вода, варим го около 1 час и го отцеждаме.
Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в съд с мазнина, докато водата се изпари. След това прибавяме ситно нарязания лук, поръсваме с червения пипер и пържим още 5 мин. Прибавяме булгура и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.
Когато течността заври, добавяме обелените и нарязани домати и нахута. Варим ястието около 30 мин, след което подправяме с кимион, канела и черен пипер, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме ястието с кисело мляко.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...