Кулинарни рецепти » Овнешка кавърма по мелнишки

 Овнешка кавърма по мелнишки

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 7-8 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парченца обезкостеното, почистено от ципи и сухожилия и измито овнешко месо и го задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до златисто оцветяване ситно нарязания лук.

При непрекъснато бъркане сипваме брашното, заливаме с виното и прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и обелените скилидки чесън. Заливаме ястието с 2 ч.ч. топла вода и слагаме месото, дафиновия лист, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Варим кавърмата на слаб огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало