Кулинарни рецепти » Чомлек по неврокопски

 Чомлек по неврокопски

Продукти:

• 2-3 кг телешки джолан
• 1 кг картофи
• 6 глави лук
• 3 ч.ч. вино
• 15 скилидки чесън
• 3 лютиви пиперки
• 1 с.л. червен пипер
• 15-20 зърна черен пипер
• 2-3 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме джолана и го киснем във вода около 1 час. После го слагаме в пръстен съд заедно с целите картофи, едро нарязания лук, обелените скилидки чесън и лютивите пиперки.

Прибавяме виното, червения и черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Захлупваме и варим на тих огън около 5 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало