Кулинарни рецепти » Телешко филе – гулаш

 Телешко филе – гулаш
(Унгария)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко месо
• половин пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 2-3 кисели краставички
• 100 г сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на ивички и го запържваме в разтопеното масло.

Прибавяме ситно нарязания лук и киселите краставички, нарязани по дължина на тънки ивички. Когато месото омекне, прибавяме гъбите, които предварително сме нарязали и задушили.

Накрая слагаме сметаната, задушаваме още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало