Кулинарни рецепти » Говеждо филе с вино

 Говеждо филе с вино
/Германия/

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г говеждо контрафиле
• 3 с.л. свинска мас
• 100 г сланина
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме контрафилето на порции. Начукваме ги и ги шпиковаме със сланина и чесън. Задушаваме ги в мазнината, след което прибавяме ситно нарязаните лук, морков и корен от магданоз, дафиновия лист, черен пипер, бахар и сол.

Когато зеленчуците се позадушат, заливаме ястието с хладка вода и оставяме да ври до пълното омекване на месото. Изваждаме месото и пасираме соса. Поднасяме месото с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало