Кулинарни рецепти » Заешка яхния

 Заешка яхния
/Германия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг заешко месо
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. телешки бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 2 дафинови листа
• 8 зърна от хвойна
• 2 с.л. червен пипер
• 1-2 щипки сушена мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го леко в маслото, след което прибавяме ситно нарязания лук и пържим, докато омекне.

Сипваме бульона и размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа и поръсваме червения пипер, счуканата хвойна и стритата мащерка. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън 50 мин.

Накрая сипваме сметаната, разбъркваме и държим на огъня още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало