Кулинарни рецепти » Свинско с папуре от Якоруда

 Свинско с папуре от Якоруда

Продукти:

• 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени)
• 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки)
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 1-2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим папурето няколко минути във вода, която изхвърляме. Заливаме отново със студена вода и варим на тих огън.

Нарязваме месото на порции и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютите чушлета. Прибавяме го към боба, посоляваме и варим на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало