Кулинарни рецепти » Свинско с папуре от Якоруда

 Свинско с папуре от Якоруда

Продукти:

• 600 г шарено свинско месо (или кожа от свинско месо, уши и крака - варени)
• 350 г папуре (сушен зелен фасул на шушулки)
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 1-2 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим папурето няколко минути във вода, която изхвърляме. Заливаме отново със студена вода и варим на тих огън.

Нарязваме месото на порции и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук, размитите във вода червен пипер и брашно и лютите чушлета. Прибавяме го към боба, посоляваме и варим на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало