Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 непълна к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 връзки магданоз
• 2 връзки копър
• 1 с.л. препечено брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и го слагаме в тенджера заедно с олиото, ситно нарязания зелен лук и червения пипер. Посоляваме, заливаме с вода и варим на умерен огън.
Когато месото е почти сварено, прибавяме копъра и магданоза, нарязани на едро, и препеченото брашно, размито с малко студена вода. Доваряваме ястието, като внимаваме да остане с умерено гъст сос.
След като го свалим от огъня, застройваме с яйцата, разбити в киселото мляко.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...