Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешко месо без кост
• 1/2 връзка пресен лук
• 4 с.л. олио
• 2 стръка пресен чесън
• 2 зелени чушки
• 6 домата
• 800 г зелен боб
• 150 мл телешки бульон
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чушките и месото - нарязани на парчета. Задушаваме 2-3 мин под капак.
Обелваме доматите и ги нарязваме на парчета. Заливаме месото с бульона, прибавяме доматите и зеления боб - измит и нарязан на парчета. Поръсваме със сол и черен пипер. Варим на тих огън около 90 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...