Продукти: (за 4 порции)
• 800 г месо /агнешко, шилешко, свинско, телешко/
• 1 кг пресни картофи
• 3 стръка пресен лук
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го заливаме с 3 ч.ч. топла вода. Прибавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън, докато месото омекне. Прибавяме нарязаните на кръгчета картофи и продължаваме да варим.
Когато картофите са полусварени, прибавяме маслото, червения пипер и размитото в малко сос от ястието брашно. Малко преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...