Кулинарни рецепти » Овнешко с кестени

 Овнешко с кестени

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г овнешко месо
• 500 г кестени
• 80 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 равна ч.л. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в тенджера, заливаме с 2 ½ ч.ч топла вода и варим на слаб огън, докато месото поомекне.

Изваждаме месото от бульона и го задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и доматеното пюре. След 3-4 мин разреждаме с част от бульона, в който сме варили месото, посоляваме, прибавяме захарта, дафиновия лист и опечените и обелени кестени.

Захлупваме и варим, докато ястието остане на мазнина. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало