Кулинарни рецепти » Телешко филе с маслини

 Телешко филе с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки филета
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г гъби
• 250 г белени домати
• 20 черни маслини
• 3 с.л. настъргани бадеми
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме телешките филета и овалваме ги в брашното. После леко ги изтръскваме, за да падне излишното брашно и ги изпържваме в по-голямата част олио.

В останалото олио запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Когато лукът стане златист, прибавяме измитите и нарязани гъбите, доматите, виното, настърганите бадеми, малко шунка или пушена сланина, нарязани на парченца, черен пипер и сол на вкус.

Оставяме соса да заври добре. Когато е готов, прибавяме обезкостените маслини, изчакваме да заври отново и поливаме с него телешките филета.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало