Кулинарни рецепти » Телешко филе с маслини

 Телешко филе с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки филета
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г гъби
• 250 г белени домати
• 20 черни маслини
• 3 с.л. настъргани бадеми
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме телешките филета и овалваме ги в брашното. После леко ги изтръскваме, за да падне излишното брашно и ги изпържваме в по-голямата част олио.

В останалото олио запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Когато лукът стане златист, прибавяме измитите и нарязани гъбите, доматите, виното, настърганите бадеми, малко шунка или пушена сланина, нарязани на парченца, черен пипер и сол на вкус.

Оставяме соса да заври добре. Когато е готов, прибавяме обезкостените маслини, изчакваме да заври отново и поливаме с него телешките филета.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало