Кулинарни рецепти » Говежди чомлек кебап

 Говежди чомлек кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г говеждо месо
• 200 г лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. топла вода
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 глава чесън
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца.

Запържваме леко ситно нарязания лук в мазнината и прибавяме парчетата месо. Пържим до побеляване на месото.

Прибавяме размитото с малко топла вода доматено пюре, размитото в малко хладка вода брашно и червения пипер. Посоляваме, заливаме с виното и топлата вода, прибавяме дафиновия лист, бахара, черен пипер и чубрица и слагаме ястието да се вари на слаб огън.

След като отстраним от огъня прибавяме скилидките чесън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало