Кулинарни рецепти » Говежди чомлек кебап

 Говежди чомлек кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г говеждо месо
• 200 г лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. топла вода
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 глава чесън
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца.

Запържваме леко ситно нарязания лук в мазнината и прибавяме парчетата месо. Пържим до побеляване на месото.

Прибавяме размитото с малко топла вода доматено пюре, размитото в малко хладка вода брашно и червения пипер. Посоляваме, заливаме с виното и топлата вода, прибавяме дафиновия лист, бахара, черен пипер и чубрица и слагаме ястието да се вари на слаб огън.

След като отстраним от огъня прибавяме скилидките чесън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало