Продукти: (за 4 порции)
•	700 г говеждо месо
•	200 г лук
•	1 к.ч. олио
•	1 ч.ч. бяло вино
•	1 с.л. доматено пюре
•	1 с.л. брашно
•	1 ч.л. червен пипер
•	1 ч.ч. топла вода
•	1 дафинов лист
•	2-3 зърна бахар
•	1 глава чесън
•	чубрица, магданоз
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца. 
Запържваме леко ситно нарязания лук в мазнината и прибавяме парчетата месо. Пържим до побеляване на месото. 
Прибавяме размитото с малко топла вода доматено пюре, размитото в малко хладка вода брашно и червения пипер. Посоляваме, заливаме с виното и топлата вода, прибавяме дафиновия лист, бахара, черен пипер и чубрица и слагаме ястието да се вари на слаб огън. 
След като отстраним от огъня прибавяме скилидките чесън и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
              Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
              Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
              Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
              Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...