Продукти:
• 1 кг кайма
• 1 глава лук (1 връзка пресен лук)
• 200 г доматено пюре
• 1 филия бял хляб
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 2 с. л. брашно
• 2-3 с. л. олио
• 250 мл месен бульон
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зрънца черен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 с. л. кетчуп
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измесваме каймата с накиснатия в млякото и изцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, солта и останалото мляко. Правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме кюфтетата в тенджера.
В мазнината, в която сме пържили кюфтетата, запържваме 1 с. л. брашно до порозовяване. Прибавяме доматеното пюре, размито в бульона, чесъна, счукан със сол, останалите подправки. Ако кашата стане много гъста, добавяме гореща вода до желаната гъстота.
С този сос заливаме кюфтетата и ги оставяме на умерен котлон още 10-15 мин. Прибавяме кетчупа и преди сервиране ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...