Кулинарни рецепти » Говеждо по виенски

 Говеждо по виенски

Продукти:

• 1 кг говеждо филе
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 зрънце карамфил
• 1 скилидка чесън
• 2 бучки захар
• 1-2 с.л. масло или маргарин
• 1-2 с.л. брашно
• 1 парче хрян
• сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото заливаме с гореща вода и добавяме корените, дафиновия лист, чесъна, захарта и солта. Слагаме на огъня да заври, намаляваме котлона и няколко пъти отпенваме.

Когато месото е наполовина готово, прибавяме разрязания на 4 лук, който леко сме зачервили в тигана – така бульонът ще стане по-тъмен и по-силен.

Приготвяме сос от хряна като разтопяваме на огъня маслото, запържваме в него брашното, прибавяме малко бульон и по желание сметана. Смесваме с настъргания хрян.

Готовото месо нарязваме на порции и поднасяме с варени картофи и соса от хрян. Остатъка от бульона сервираме като първо ястие.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало