Кулинарни рецепти » Бакла с месо

 Бакла с месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 700-800 г агнешко или шилешко месо
• 600-700 г бакла /прясно набрана, без влакна и с едва образували се семенца/
• 5-6 с.л. мазнина
• 3 стръка пресен лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. препечено брашно
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме баклата със сол, след което я попарваме. Задушаваме в мазнината нарязаното на порции месо заедно с ситно нарязания лук и попарената бакла. Когато баклата омекне, прибавяме червения пипер и 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието да ври на тих огън.

Когато баклата е напълно сварена, прибавяме препеченото брашно и посоляваме. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз. Подправяме със счукания чесън. Поднасяме ястието с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало