Кулинарни рецепти » Касапска яхния

 Касапска яхния

Продукти:

• 1 кг крехко свинско месо
• 3-4 глави лук (или 300-400 г арпаджик)
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. мас
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с месото, нарязано на хапки. Щом лукът омекне, прибавяме последователно брашното и червения пипер.

Наливаме топла вода, посоляваме и варим на умерен огън до готовност. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало