Кулинарни рецепти » Рагу ди монтоне

 Рагу ди монтоне
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г овнешко месо
• 1 с.л. брашно
• 250 мл червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 2-3 листа розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на големи късове, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Запържваме го в олиото заедно с нарязаните на кубчета морков и целина, скилидката чесън, дафиновия лист и розмарина.

Поръсваме с брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и отново позапържваме. Наливаме при месото виното и същото количество вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне. Поднасяме ястието със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало