Кулинарни рецепти » Рагу ди монтоне

 Рагу ди монтоне
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г овнешко месо
• 1 с.л. брашно
• 250 мл червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 2-3 листа розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на големи късове, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Запържваме го в олиото заедно с нарязаните на кубчета морков и целина, скилидката чесън, дафиновия лист и розмарина.

Поръсваме с брашното, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и отново позапържваме. Наливаме при месото виното и същото количество вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне. Поднасяме ястието със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало