Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 30 г краве масло
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом побелее, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и продължаваме да задушаваме, като от време на време доливаме по малко топла вода.
Когато месото омекне, прибавяме млякото , разбито с малко вода и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...