Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 30 г краве масло
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом побелее, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и продължаваме да задушаваме, като от време на време доливаме по малко топла вода.
Когато месото омекне, прибавяме млякото , разбито с малко вода и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...