Кулинарни рецепти » Рагу Сарабуло

 Рагу Сарабуло

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 250 г черен дроб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 карамфилче
• 300 мл червено вино
• 3 с.л. свинска мас
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, заливаме с виното и слагаме на огъня.

Щом заври, подправяме с карамфилчето, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън, като от време на време разбъркваме и доливаме по малко топла вода.

Отцеждаме свареното месо и заедно с нарязания на кубчета дроб го запържваме в разтопената мас. Сервираме заедно с отцедения сос.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало