Продукти:
• 500 г свинско месо
• 250 г черен дроб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 карамфилче
• 300 мл червено вино
• 3 с.л. свинска мас
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, заливаме с виното и слагаме на огъня.
Щом заври, подправяме с карамфилчето, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън, като от време на време разбъркваме и доливаме по малко топла вода.
Отцеждаме свареното месо и заедно с нарязания на кубчета дроб го запържваме в разтопената мас. Сервираме заедно с отцедения сос.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...