Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо от филето
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л.брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л.черен пипер
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1/2 глава запечен лук
• 6-7 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Посоляме и разбъркваме. Доливаме малко топла вода, поръсваме с черен пипер задушаваме до омекване.

Отделно сипваме ориза в разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания запечен лук и зърната черен пипер, заливаме с вода, посоляваме и задушаваме, докато оризът набъбне.

Оформяме порциите, като на дъното на купичка слагаме парченца месо, покриваме с ориза, притискаме и обръщаме в чинията за сервиране. Поливаме кебапа със соса от задушаването на месото.

Автор: Анна Димова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало