Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо от филето
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л.брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л.черен пипер
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1/2 глава запечен лук
• 6-7 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Посоляме и разбъркваме. Доливаме малко топла вода, поръсваме с черен пипер задушаваме до омекване.

Отделно сипваме ориза в разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания запечен лук и зърната черен пипер, заливаме с вода, посоляваме и задушаваме, докато оризът набъбне.

Оформяме порциите, като на дъното на купичка слагаме парченца месо, покриваме с ориза, притискаме и обръщаме в чинията за сервиране. Поливаме кебапа със соса от задушаването на месото.

Автор: Анна Димова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало