Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо от филето
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л.брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л.черен пипер
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1/2 глава запечен лук
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Посоляме и разбъркваме. Доливаме малко топла вода, поръсваме с черен пипер задушаваме до омекване.
Отделно сипваме ориза в разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания запечен лук и зърната черен пипер, заливаме с вода, посоляваме и задушаваме, докато оризът набъбне.
Оформяме порциите, като на дъното на купичка слагаме парченца месо, покриваме с ориза, притискаме и обръщаме в чинията за сервиране. Поливаме кебапа със соса от задушаването на месото.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...