Кулинарни рецепти » Свинско варено със сос от хрян

 Свинско варено със сос от хрян

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинско месо от бута
• 50 г солена сланина
• 3 моркова
• половин глава лук
• 2-3 корена магданоз
• 1 парче целина
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 опаковка готова майонеза
• 1 к.ч. настърган хрян
• 1 ч.л. пудра захар
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

С върха на остър нож правим прорези в почистеното и измито месо и слагаме в тях малки късчета сланина, парченца от 1 морков и зрънца черен пипер.

Слагаме месото в тенджера заедно с останалите моркови, магданозените корени, парчето целина, едро нарязания лук и дафиновия лист. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Изваждаме месото и го оставяме да се отцеди и изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Посоляваме ги на вкус и поръсваме с черен пипер. Поднасяме месото със сос от хрян, който приготвяме като към майонезата прибавим настъргания хрян и пудрата захар и разбъркаме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало