Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 3 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• 2 връзки пресен чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на парчета, заливаме с вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, черен пипер, чубрица и сол на вкус. Варим на тих огън, докато месото омекне.
Запържваме брашното в разтопеното масло, разреждаме с малко гореща вода и изсипваме запръжката при месото. Разбъркваме ястието, оставяме да поври още няколко минути и отстраняваме от огъня.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...