Кулинарни рецепти » Руладини със зеле

 Руладини със зеле

Продукти:

• 1 кг прясно зеле
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 50 г орехи
• 60 г краве масло или маргарин
• 4 свински медальона (по 150 г)
• 1 яйце
• 1 с. л. галета
• 400 мл гъбен бульон от кубче
• 100 мл прясно мляко
• индийско орехче, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бланшираме в подсолена вода 8 зелеви листа. Останалото зеле нарязваме на ивици. Нарязваме на ситно гъбите, орехите и лука.

В 30 г масло изпържваме гъбите и ги изваждаме от мазнината. В същата мазнина изпържваме лука и го оставяме да изстине. Смесваме гъбите, орехите, яйцето, галетата, солта и черния пипер. Изпържваме медальоните.

Върху 2 листа зеле слагаме 1 с. л. от гъбената смес, после 1 медальон, отгоре отново гъбена смес. Завиваме на руладини и забождаме.

Леко задушаваме нарязаното зеле с гъбения бульон, прибавяме руладините и задушаваме около 12 минути. Изваждаме руладините.

Към соса със зелето добавяме прясното мляко, ситно нарязания магданоз, индийското орехче и задушаваме. Сервираме руладините със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало