Кулинарни рецепти » Руладини със зеле

 Руладини със зеле

Продукти:

• 1 кг прясно зеле
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 50 г орехи
• 60 г краве масло или маргарин
• 4 свински медальона (по 150 г)
• 1 яйце
• 1 с. л. галета
• 400 мл гъбен бульон от кубче
• 100 мл прясно мляко
• индийско орехче, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бланшираме в подсолена вода 8 зелеви листа. Останалото зеле нарязваме на ивици. Нарязваме на ситно гъбите, орехите и лука.

В 30 г масло изпържваме гъбите и ги изваждаме от мазнината. В същата мазнина изпържваме лука и го оставяме да изстине. Смесваме гъбите, орехите, яйцето, галетата, солта и черния пипер. Изпържваме медальоните.

Върху 2 листа зеле слагаме 1 с. л. от гъбената смес, после 1 медальон, отгоре отново гъбена смес. Завиваме на руладини и забождаме.

Леко задушаваме нарязаното зеле с гъбения бульон, прибавяме руладините и задушаваме около 12 минути. Изваждаме руладините.

Към соса със зелето добавяме прясното мляко, ситно нарязания магданоз, индийското орехче и задушаваме. Сервираме руладините със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало