Продукти: (за 4 порции)
• 400 г свинско филе миньон
• 6 сушени кайсии
• 2 сушени смокини
• 4 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.л. мед
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на кръгли парчета, а кайсиите и смокините на три части.
Запържваме наситнения лук в олио за около 3 минути, добавяме месото и пържим от двете страни до зачервяване. Прибавяме меда и оставяме 1-2 минути.
Добавяме нарязаните смокини и кайсии, брашното и 250 мл вода. Задушаваме 10 минути. Разпределяме ястието в чинии и поръсваме с магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...