Продукти: (за 4 порции)
• 400 г свинско филе миньон
• 6 сушени кайсии
• 2 сушени смокини
• 4 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.л. мед
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на кръгли парчета, а кайсиите и смокините на три части.
Запържваме наситнения лук в олио за около 3 минути, добавяме месото и пържим от двете страни до зачервяване. Прибавяме меда и оставяме 1-2 минути.
Добавяме нарязаните смокини и кайсии, брашното и 250 мл вода. Задушаваме 10 минути. Разпределяме ястието в чинии и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...