Продукти:
• 1 агнешка плешка
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 1 филия сух бял хляб
• 2-3 моркова
• 10-15 главички лук
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме агнешката плешка, измиваме я и внимателно отстраняваме костите.
Накисваме в прясно мляко среда от бял хляб. Изстискваме, прибавяме сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, 1 с.л брашно, 2 жълтъка. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея плешката.
Увиваме стегнато на руло, пристягаме с канап, поръсваме с червен пипер и слагаме в тенджера с много мазнина да се изпържи от всички страни до зачервяване. След това наливаме 2 ч.ч. бульон или гореща вода, захлупваме добре и оставяме да се вари на тих огън, до пълното увиране на месото.
Нарязваме на кръгчета 2-3 млади моркова и ги запържваме в мазнина. Очистваме 15-20 дребни главички лук без да ги режем и ги пущаме за 5 мин. във вряща подсолена вода.
Изваждаме лукчетата и ги слагаме в тиган с мазнина, посоляваме с малко сол и ситна захар, заливаме с с половин ч.ч. бульон или гореща вода и оставяме да се варят, докато се изпари водата, а лукчетата се изпържат до златист цвят.
Изваждаме готовото руло, освобождаваме го от канапа и го слагаме в широка чиния. Заливаме го със соса, в който е вряло и гарнираме с изпържените лукчета и моркови.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...