Продукти:
• 1 агнешка плешка
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 1 филия сух бял хляб
• 2-3 моркова
• 10-15 главички лук
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме агнешката плешка, измиваме я и внимателно отстраняваме костите.
Накисваме в прясно мляко среда от бял хляб. Изстискваме, прибавяме сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, 1 с.л брашно, 2 жълтъка. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея плешката.
Увиваме стегнато на руло, пристягаме с канап, поръсваме с червен пипер и слагаме в тенджера с много мазнина да се изпържи от всички страни до зачервяване. След това наливаме 2 ч.ч. бульон или гореща вода, захлупваме добре и оставяме да се вари на тих огън, до пълното увиране на месото.
Нарязваме на кръгчета 2-3 млади моркова и ги запържваме в мазнина. Очистваме 15-20 дребни главички лук без да ги режем и ги пущаме за 5 мин. във вряща подсолена вода.
Изваждаме лукчетата и ги слагаме в тиган с мазнина, посоляваме с малко сол и ситна захар, заливаме с с половин ч.ч. бульон или гореща вода и оставяме да се варят, докато се изпари водата, а лукчетата се изпържат до златист цвят.
Изваждаме готовото руло, освобождаваме го от канапа и го слагаме в широка чиния. Заливаме го със соса, в който е вряло и гарнираме с изпържените лукчета и моркови.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...