Кулинарни рецепти » Чанахи

 Чанахи

Продукти: (за 6 порции)

• 600 г овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 кг картофи
• 5 домата
• 2 патладжана
• 200 г зелен фасул
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме доматите за 1 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и отделяме семената им. Изчистваме и измиваме останалите зеленчуци. Нарязваме картофите на резенчета, зеления фасул -на парченца с дължина 2-3 см, патладжаните - на кубчета, лука – на дребно. Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на малки парченца.

Слагаме всички продукти в тенджера под налягане, разбъркваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и готвим ястието още 40 мин. Поднасяме го поръсено обилно със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало