Кулинарни рецепти » Северняшка яхния от Монтана

 Северняшка яхния от Монтана

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 500 г дребни лукчета
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 сушени сливи
• 10 маслини
• 1 домат
• 1 дафинов лист
• черен и червен пипер
• бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки. Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме месото до златисто, поръсваме с червен пипер и заливаме с вода.

Оставаме да ври до полуготовност, като по време на варенето посоляваме, добавяме черен пипер на зърна, бахар и дафинов лист.

След това прибавяме обелените и почистени лукчета. Слагаме и обезкостените сливи и маслини. Оставяме ястието на тих огън, докато всички продукти станат готови. Яхнията трябва да остане с малко сос.

Когато всичко е напълно готово, подправяме с настъргания домат и оставяме да ври още 5 минути. Преди сервиране отстраняваме дафиновия лист. Поднасяме яхнията гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало