Кулинарни рецепти » Агнешко рагу със зеленчуци и картофи

 Агнешко рагу със зеленчуци и картофи
(Финландия)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено агнешко месо
• 2 малки моркова
• 1 парче бяла ряпа
• 750 г картофи
• 80 г краве масло
• 1-2 ч.ч. месен или зеленчуков бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото н малки хапки и го запържваме в разтопеното масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме бульона и задушаваме на умерен огън почти до омекване.

Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и зеленчуци и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало