Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции телешко месо от коляното с костите
• 1 напречно нарязана кост с дебелина 3-4 см
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2/3 пакетче краве масло
• 2 с.л. кетчуп
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1-2 с.л. брашно
• лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните на кубчета зеленчуци в половин пакетче масло. Прибавяме порциите месо с костите и изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме останалото масло, поръсваме брашното и разбъркваме.
Прибавяме размития в бульона кетчуп и задушаваме 30 мин на много слаб огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня тънко нарязаната лимонова кора и ситно нарязания магданоз. След като приготвим ястието, отстраняваме лимонената кора и го сервираме в собствения му сос.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...