Продукти: (за 4 порции)
• 600 овнешко месо
• половин пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 100 г сушен грах /или стерилизиран/
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 4 сушени сливи
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 червени чушки
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в подсолена вода. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещеното масло.
Отделно в бульона от месото сваряваме граха. Прибавяме нарязаните ябълки, картофи и чушки, сливите и доматеното пюре. Връщаме месото и варим още десетина минути.
Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...