Продукти:
• 750 г смляно телешко месо
• 1 глава целина
• 1 пакетче краве масло
• 3 яйца
• 6 с.л. брашно
• 2/3 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Към смляното месо прибавяме ориза и белтъците на двете яйца. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Омесваме и от добре измесената смес правим малки продълговати кюфтета, овалваме ги в брашно и ги оставяме за 30 минути.
Обелваме, измиваме и нарязваме на парчета целината, сваряваме я в подсолена вода. След като омекне, добавяме 3 с.л. масло и кюфтетата. Варим на слаб огън.
Разбиваме двата жълтъка и едното цяло яйце с лимоновия сок. При непрекъснато бъркане сипваме сместа в в ястието.
Накрая сгорещяваме останалото масло, подправяме с червения пипер и добавяме в тенджерата. Отстраняваме парчетата целина и разбъркваме всичко внимателно.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...