Продукти:
• 1 заек, нарязан на порции
• 6 моркова
• 600 г гъби
• 20 малки лукчета
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка мащерка
• 500 мл бира
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме заешкото месо и го подсушаваме. Изпържваме го до златисто в сгорещеното олио.
Обелваме лукчетата. Нарязваме морковите на тънки кръгчета. Почистваме гъбите, нарязваме ги на четвъртинки и поливаме с лимоновия сок. Наръсваме заешкото със стрития дафинов лист и мащерката. Посоляваме, поливаме с бирата и добавяме 1/2 л вода.
Варим 15 минути и прибавяме морковите, лукчетата и гъбите. Захлупваме съда и задушаваме още 30 минути.
Проверяваме дали месото е станало крехко и го прехвърляме в тавичка. Наръсваме с черен пипер. Сгъстяваме соса и поливаме с него месото.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...