Кулинарни рецепти » Млечен гулаш със свинско

 Млечен гулаш със свинско
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г обезкостени свински гърди
• 6 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 200 г гъби
• 2 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио. Добавяме счукания със сол чесън. Нарязваме лука на тънки филийки и също запържваме заедно с месото. Заливаме с горещото мляко и задушаваме всичко 50 мин на умерен огън.

Нарязваме почистените гъби на резени и ги прибавяме към гулаша. Подправяме с розмарина, черен пипер и сол на вкус. Варим без капак на по-силен огън, като постоянно бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало