Продукти:
• 500 г свинско месо
• 500 г сварен бял боб
• 300 г сварен черен боб
• 3 скилидки чесън
• джинджифил
• 1 с. л. стопено масло
• 200 мл бульон
• 1 ч. л. кимион
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 2 ч. л. къри
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Прибавяме нарязания чесън, джинджифила и кърито и задушаваме още малко.
Наливаме бульона. Поръсваме с останалите подправки и задушаваме още 10 минути. Добавяме двата вида сварен боб и варим още 10-15 минути.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...