Кулинарни рецепти » Заешко бутче с леща

 Заешко бутче с леща

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г леща
• 1 заешко бутче
• 2 с.л. мас
• 1 връзка корени за супа
• 2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. захар
• чубрица, майорана, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 5-6 часа в студена вода и я отцеждаме.

Сгорещяваме мазнината и пържим в нея до равномерно поруменяване заешкото бутче. После го слагаме в тенджерата заедно с лещата и нарязаните на кубчета корени за супа. Наливаме 2-3 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

По време на варенето прибавяме оцета и захарта, а накрая подправяме със стрита чубрица и майорана. Преди да сервираме обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало