Кулинарни рецепти » Чий кюфте /сурово кюфте/

 Чий кюфте /сурово кюфте/
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г прясно телешко месо
• 150 г ситен булгур
• 4 стръка зелен лук
• 2 домата
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме месото от сухожилията, прекарваме няколко пъти през месомелачка с много ситна решетка и месим каймата продължително време, докато получим еднородна месна паста. Прекарваме през месомелачката и изчистения лук.

Измиваме булгура, заливаме го с малко вода и го оставяме да кисне 15 мин. След това го отцеждаме от водата и го смесваме с каймата. Прибавяме черен пипер, кимион, много ситно нарязан магданоз и обелените и настъргани домати. Посоляваме и разбъркваме добре каймата. С пръсти оформяме сурови хапки подобни на кюфтета или кебапчета.

Чий кюфтета се приготвят само от много прясна кайма /най-късно 4 часа след заколване на животното/. Сервират се върху листа от маруля и се консумират веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало