Кулинарни рецепти » Болярски сарми

 Болярски сарми

Продукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 500 г пилешко месо
• 500 г свинсо месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите листа на зелката и нарязваме на ситно останалата част. Нарязваме свинското и пилешкото месо на по 10 тънки филенца. Леко начукваме филенцата и ги натриваме със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато стане стъклен, прибавяме ориза и също го запържваме.

Разстиламе зелевите листа на плота и върху всяко листо слагаме по едно пилешко филенце. Отгоре сипваме по 1 с.л. ориз и покриваме със свинско филенце. Завиваме стегнати сарми.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън около 1 час, като от време на време доливаме по малко гореща вода.

Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, което сме оцветили с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало