Кулинарни рецепти » Говеждо с чесън

 Говеждо с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено говеждо месо
• 500 г сметана
• 3 с.л. краве масло /свинска мас, олио/
• 1 с.л. брашно
• 1 малка глава чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го пущаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне напълно. Послего отцеждаме и го нареждаме в тенджера, в която сме загряли мазнината. Посоляваме на вкус и наливаме 3 к.ч. от бульона, в който сме варили месото.

Разбиваме сметаната с 1-2 к.ч. студена вода. Сипваме брашното и го размиваме добре. Прибавяме скукания чесън и сипваме сместа при месото. След като ястието заври, отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало