Продукти:
• 2-3 свински крачета
• 1 ч.ч. бял боб
• 3 парчета бекон
• 30 г масло или маргарин
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 1 морков
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за една нощ в студена вода. Сваряваме го и го отцеждаме.
Отделно сваряваме крачетата на тих огън. След като месото омекне, го нарязваме на парченца.
Ситно нарязаните лук, целина и моркови задушаваме в маслото. Зеленчуците и боба пюрираме и прибавяме към бульона с месото.
Без да покриваме тенджерата, варим 20-30 минути. Поръсваме със сол и черен пипер.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...