Продукти:
• 500 г овнешко или говеждо месо
• 4 глави лук
• 3 домата или доматено пюре
• 2 моркова
• 2 ч. ч. сушен зелен грах
• 1 дафинов лист
• 5 зърна черен пипер
• 1/2 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре граха и го накисваме от вечерта в подсолена вода. Нарязваме на малки парчета месото и заедно с костите го слагаме в студена вода, прибавяме граха и варим на слаб огън 2 часа.
Сипваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати и морковите, нарязани на кубчета. Варим всичко до омекване (още 15-20 минути).
Накрая пускаме дафиновия лист и зърната черен пипер. Малко преди сервиране посоляваме и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...